maandag 17 september 2012

Kaart Noordkaap in Noorwegen

Kaart Noordkaap in Noorwegen: Demis
De Noordkaap ligt in het noorden van Noorwegen en wordt traditioneel beschouwd als het noordelijkste punt van het continent Europa. De Noorse naam is Nordkapp.

De Noordkaap is een hoge rotsformatie, met een hoogte van 307 meter, op het Noorse eiland Magerøya. Het eiland is met een tunnel vanaf het vasteland bereikbaar.

De kaap ligt in de gemeente Nordkapp, ten noorden van de stad Hammerfest, in de provincie Finnmark. De Noordkaap ligt ongeveer 2.100 kilometer van de Noordpool.

De Noordkaap is niet het meest noordelijke punt van Europa. De meest noordelijke punt van Europa is Kaap Fligely op de eilandengroep Frans Jozefland. Dit punt ligt ongeveer 600 kilometer ten noorden van de Noordkaap.

Op het Europese vasteland is de landtong Knivskjelodden in Noorwegen, ongeveer anderhalve kilometer ten noorden van de Noordkaap, het meest noordelijke punt.

Wanneer eilanden niet mee worden gerekend dan is het meest noordelijke punt van Europa Kinnarodden in Noorwegen.

Vakantie
De Noordkaap is populair bij toeristen. De locatie is vanuit Honningsvåg per auto bereikbaar.

In de rots is een recreatiehal van drie verdiepingen uitgehouwen, met een winkel, een bioscoop en een aantal restaurants.

In de zomer is in het gebied ongeveer 2,5 maanden de midzomernachtzon zichtbaar. In de winter komt de zon 2,5 maanden lang niet boven de horizon uit.

Noordkaapplateau met op de achtergrond Knivskjellodden